Med blot 30 millimeter karmbredde sætter KRONE View® nye standarder for, hvor smal en vinduesprofil kan være. Det nye vindue er udviklet til arkitektur, hvor store mængder dagslys, ugeneret udsigt og elegant design spiller en vigtig rolle.

De fleste arkitekter er optaget af, hvordan de bedst udnytter dagslyset i en bygning. Lys har nemlig stor indflydelse på, hvordan bygningen opleves. Lys kan løfte den mentale sundhed og trivsel blandt bygningens brugere. Og kan samtidig være med til at sænke energibehovet til kunstig belysning.

Med det nye vindue KRONE View® får arkitekter mulighed for at lukke endnu mere lys ind i bygninger. Det nye designvindue har markedets hidtil smalleste profil med en karmbredde på bare 30 millimeter. Det sikrer både det store lysindfald og et optimalt udsyn indefra.  

– Vi fik ideen fra de mange arkitekter, som vi samarbejder med og besøger. Typisk vil de gerne have så meget glas som overhovedet muligt i deres vinduesløsning. Jo smallere en profil, vi kan skræddersy til dem, jo bedre. Derfor besluttede vi at udvikle et vindue til vores faste produktprogram, hvor afstanden mellem husmur og vinduesglas er ekstrem smal. Vi kalder det nye vindue Krone View®, forklarer Christian Olesen, projektdirektør hos KRONE.

Designvinduet kan også lege med dagslyset i et elegant skyggespil på facaden. Det kan monteres med et fremspring fra facadeflugten på op til 10 millimeter, så der opstår en interessant skyggevirkning rundt om vinduet, når lyset rammer det.

Flot til butiksfacader

KRONE View® er både til private boliger og erhverv. Designvinduet har træ på indersiden, en kompositkerne af genbrugsplast og aluminium udvendig. Vinduet kan leveres i meget store mål, og den smalle profil gør det nye vindue oplagt til facader med sammenbygning af flere vindueselementer. Dermed præsenterer KRONE en løsning som gør op med idéen om, at facadesystemer i for eksempel butikker skal være rene aluminiumsløsninger. 

– Vi kan levere den indvendige del i en lang række forskellige træsorter, som giver visuel varme indvendigt og stor frihed til arkitekter, der vil skabe smukke rum. Har man for eksempel valgt et gulv i douglastræ, kan vi montere den samme træsort på indersiden af vinduet. Det giver en enormt flot effekt, når man kigger hen over gulvet, og det bare fortsætter over i en sammenhængende vinduesløsning, forklarer Christian Olesen.  

Glasset i KRONE View® bliver monteret allerede på fabrikken for at gøre montagen nem.

– Lidt populært sagt har vi at gøre med færdige paneler, som monteres on location i et helt vægstykke ad gangen. Kombineret med minimalt vedligehold, lang levetid og lavt energiforbrug tror vi på, at KRONE View® er en attraktiv vinduesløsning for alle byggeriets parter, siger Christian Olesen.

Om KRONE View®: 

·        Vinduet med markedets hidtil smalleste profil med en karmbredde på blot 30 mm.

·        Et elegant vindue til såvel private boliger som erhverv.

·        Kan leveres i meget store elementer og er i kraft af sit smalle design oplagt til sammenbygning af elementer på for eksempel butiksfacader.

·        Vinduet leveres med en indvendig del i en valgfri træsort, en kerne af komposit og aluminium på ydersiden.

·        Nem vedligeholdelse og lavt energiforbrug.

Udviklet og produceres i Nordjylland, hvor KRONE har 2 fabrikker.

Læs mere om KRONE View® her