Der var en gang, da tømreren eller snedkeren besøgte kunderne og tog mål til vinduer og døre. Derefter blev de ønskede døre og vinduer håndlavet hjemme på værkstedet - med respekt for traditionerne og det gode håndværk. Vi gør i princippet det samme i dag - godt et halvt århundrede efter, at virksomheden i Harken blev etableret og fremstillede sine første vinduer og døre.

Der bliver produceret på grundlag af gode, håndværksmæssige traditioner af de bedste materialer og efter individuelle mål. Vi anvender således kun kernetræ for at sikre lang holdbarhed, sådan som det har været gjort i århundreder.

Den store, afgørende forskel er det avancerede, højteknologiske  produktionsapparat, vi anvender til at forny traditionen og sikre konkurrencedygtige priser. Dertil kommer aluminiumsprofiler, der har gjort vinduer og dørkarme nærmest vedligeholdelsesfrie udvendigt, mens udviklingen af super lavenergiglas har reduceret varmetabet betydeligt.

Traditionen er altså den samme, men fornyelsen har gjort vores vinduer og døre endnu bedre end før.

Der er produceret døre og vinduer i Harken siden 1953, hvor stifteren af HP-Koncernen, Henning Pedersen, etablerede virksomheden. Afdelingen for produktion af vinduer og døre blev overtaget i 2005 af en række nøglemedarbejdere, hvoraf størstedelen fortsat arbejder i virksomheden. Det gælder blandt andre direktør Kaj Bundgaard, der har arbejdet i virksomheden siden 1975.

Siden KRONE VINDUER blev en selvstændig virksomhed er udviklingen kun gået en vej - hurtigt fremad. Med lanceringen af træ/alu/komposit systemet COto, overtagelse af kompositvinduet Ecliptica og en stigende private label produktion blev produktionsforholdene efterhånden for små.

Derfor opkøbte KRONE VINDUER i sommeren 2016 P.T. Vinduers produktionsapparat og medarbejdere. Herved fik virksomheden adgang til et moderne produktionsapparat og nye medarbejdere med mange års erfaring fra vinduesbranchen. Det betyder, at KRONE VINDUER i dag har produktion på 2 adresser, i Harken (Vrå) og i Aabybro.  

KRONE VINDUERS fremgang og unikke vinduesløsninger er ikke gået ubemærket hen i branchen. Det betød interesse fra DOVISTA, som i forvejen ejer en række andre vinduesproducenter. En interesse, der i efteråret 2016 udmøntede sig i et opkøb, med en gradvis overtagelse frem mod 2023. Opkøbet får ikke nogen betydning for den daglige drift, da KRONE VINDUER fortsat er et selvstændigt firma. Opkøbet giver derimod bedre mulighed for udvikling og sikrer et glidende generationsskifte og hermed sikkerhed for virksomhedens fortsatte eksistens i Nordjylland. Se mere om Dovista her https://dovista.dk/dovista-gruppen/.

KRONE VINDUER er derfor fortsat en vinduesleverandør, hvor de ca. 140 erfarne medarbejdere er garanter for, at de gode håndværkstraditioner og moderne produktionsmetoder går hånd i hånd og sikrer kunderne de bedste løsninger.