Med blot 30 millimeter karmbredde sætter KRONE View® nye standarder for, hvor smal en vinduesprofil kan være. Det nye vindue er udviklet til hurtig montering, minimalt vedligehold, lang levetid og lavt energiforbrug.

Med en karmbredde på bare 30 mm sikrer det nye designvindue KRONE View® et stort lysindfald og optimal udsigt indefra. Det gør vinduet til et oplagt valg til både private boliger og erhverv.

– Lidt populært sagt har vi at gøre med færdige paneler, som monteres på byggepladsen i et helt vægstykke ad gangen. Det er både nemt og problemfrit for entreprenøren at arbejde med. Kombineret med minimalt vedligehold, lang levetid og lavt energiforbrug tror vi på, at KRONE View® er en attraktiv vinduesløsning for alle byggeriets parter, siger Christian Olesen, projektdirektør hos KRONE.

Et billigere alternativ til alufacader

Designvinduet har træ på indersiden, en kompositkerne af genbrugsplast og aluminium udvendig. Vinduet kan leveres i meget store mål, og den smalle profil gør det nye vindue oplagt til facader med sammenbygning af flere vindueselementer. Dermed præsenterer KRONE en løsning som gør op med idéen om, at facadesystemer i for eksempel butikker skal være rene aluminiumsløsninger. Glasset i KRONE View® bliver monteret allerede på fabrikken for at sikre en hurtig og gnidningsfri arbejdsgang på byggepladsen.

 

– Vi kan levere den indvendige del i en lang række forskellige træsorter, som giver visuel varme indvendigt og mulighed for at skabe flottere rum. Har man for eksempel valgt et gulv i douglastræ, kan vi montere den samme træsort på indersiden af vinduet, så gulvet fortsætter over i en sammenhængende vinduesløsning. En løsning med Krone View, som kombinerer træ og aluminium, vil generelt være billigere, end de traditionelle aluminiumsløsninger, siger Christian Olesen.   

Mere naturligt lys i bygningen 

Både brugere, bygherrer og arkitekter er optaget af, hvordan de bedst udnytter dagslyset i en bygning. Lys har som bekendt stor indflydelse på, hvordan bygningen opleves. Lys kan løfte den mentale sundhed og trivsel blandt bygningens brugere. Og kan samtidig være med til at sænke energibehovet til kunstig belysning.

– Typisk vil bygherre og arkitekter gerne have så meget glas som overhovedet muligt i deres vinduesløsning. Jo smallere en profil, vi kan skræddersy til dem, jo bedre. Derfor besluttede vi at udvikle et vindue til vores faste produktprogram, hvor afstanden mellem husmur og vinduesglas er ekstrem smal, forklarer Christian Olesen om baggrunden for at sætte KRONE View® i produktion. 

Designvinduet kan også lege med dagslyset i et elegant skyggespil på facaden. Det kan monteres med et fremspring fra facadeflugten, så der opstår en interessant skyggevirkning rundt om vinduet, når lyset rammer det.

 

Læs mere om KRONE View®

 

Om KRONE View®: 

·        Vinduet med markedets hidtil smalleste profil med en karmbredde på blot 30 mm.

·        Kan leveres i meget store elementer og er i kraft af sit smalle design oplagt til sammenbygning af elementer på for eksempel butiksfacader.

·        Glasset i KRONE View® bliver monteret allerede på fabrikken. Det sikrer en hurtig problemfri arbejdsgang på byggepladsen.

·        Vinduet leveres med en indvendig del i en valgfri træsort, en kerne af komposit og aluminium på ydersiden.

·        Nem vedligeholdelse og lavt energiforbrug.

·        Udviklet og produceres i Nordjylland, hvor KRONE har to fabrikker.