Entreprenørfirmaet Einar Kornerup (EEK) og KRONE har arbejdet sammen på en lang række projekter, blandt andet skoler og renoveringsprojektet Gyldenrisparken. Lars Kjær, entreprisechef i EEK, lægger især vægt på fleksibiliteten ved at vælge vinduer fra KRONE. 

Med omkring 250 medarbejdere og over 100 års historie bag sig har EEK solid erfaring med at bygge for både private og offentlige bygherrer.

Gennem mange år har entreprenøren og KRONE kørt parløb på store projekter. Og udover bygningerne er der også opbygget et godt samarbejde til glæde for begge parter – det smitter af på løsningerne i sidste ende. Det fortæller Lars Kjær, entreprisechef i EEK.

– Vi har udviklet et tillidsfuldt samarbejde. KRONE kommer altid med god sparring i den indledende fase af et byggeri, holder aftalerne og har generelt et meget højt serviceniveau. At vi efterhånden kender hinanden så godt, gør, at vi ved, hvor meget der kan lade sig gøre rent byggeteknisk.  


Unikke bygninger kræver andet end standard

Lars Kjær fra EEK fremhæver især KRONEs fleksibilitet. Vinduerne kommer ikke som en standardløsning, men bliver skræddersyet efter ønske. Og det er særligt vigtigt, når arkitektens ambitiøse streger på tegnebrættet skal leve i virkeligheden.

– KRONE skiller sig ud på markedet ved at have fleksible vinduesløsninger, og de er desuden nemme at snakke med om et givent projekt, hvorefter der er kort vej til handling. Teamet er løsningsorienteret, og de finder altid et godt match til en given udfordring.  Og hvis der opstår mangler eller skader, er KRONE altid hurtige til at få udfordringerne løst på bedste vis, siger Lars Kjær.


Holmegårdsskolen i København

For at få plads til endnu et elevspor er der for øjeblikket gang i en udvidelse og renovering af Holmegårdsskolen i Hvidovre, hvor EEK er hovedentreprenør.

KRONE har blandt andet leveret store vinduer med dybe karme, tiltænkt som sidde-nicher, hvor eleverne kan opholde sig under fx gruppearbejde, læsetid eller i pausen.

– Sidde-nicherne er samtidig en ideel og tidsbesparende løsning for os, idet vinduerne løftes ind og på plads, og vi sparer al arbejdet med de indvendige lysninger og tilpasninger, siger Lars Kjær og tilføjer, at på byggepladsen giver samarbejdet stor gevinst.

Karmene er udført i Kerto, som er en krydsfiner af gran, afsluttet med en forbedret finér og færdiglakeret. Det blev valgt, fordi det er en stærk og stabil løsning og dermed velegnet til hverdagen på en skole. Samtidig giver Kerto et råt udtryk, som står i fin kontrast til skolens øvrige arkitektur.

– De store Kerto-vinduer, som måler op til 3x3 meter, er stabile og med en sådan styrke, at vi ikke skal tænke i ekstra stålkonstruktioner, da styrken er indbygget i vinduerne, forklarer Lars Kjær.


Katrinedals Skole i Vanløse

Udover Holmegårdsskolen har EEK og KRONE arbejdet sammen om Katrinedals Skole i København, hvor der blev opført tilbygninger til den eksisterende skole i 2015-2017.

KRONEs team var på banen fra begyndelsen af projektet, da skolen skulle have nye vinduer og døre, men også ekstra store karnapper. Karnapperne kunne KRONE levere med en løsning skræddersyet til projektet, ligesom KRONE også leverede Kerto-vinduer med dybe karme og siddenicher til skolen.

Se mere om Katrinedals Skole her.


Gyldenrisparken på Amager

Tidligere har EEK og KRONE desuden arbejdet sammen i renoveringen af de nedslidte betonbygninger i Gyldenrisparken som led i boligområdets transformation. Her var det blandt andet en del af helhedsplanen, at boligerne skulle have forbedret deres lysforhold med flere gulv-til-loft-vinduer. Det resulterede i en stor udskiftning af vinduer og udbygning med glaskarnapper, som giver mere udsyn og tryghed for beboerne.

Se mere om Gyldenrisparken her