Træ er et varmt, sundt, bæredygtigt og populært byggemateriale. Med hårdttræsvinduer fra KRONE giver vi dig mulighed for at veksle træets mange gode egenskaber til værdi i dit byggeri. Vores energimærkede hårdttræsvinduer har en kerneandel på 100 procent. Med løbende oliebehandling kan vinduerne bevare deres smukke udseende og styrke gennem mange år, hvilket gør vinduerne til en langtidsholdbar investering.

Egetræ

Eg er en meget modstandsdygtig, tung og smuk træsort, som har en dekorativ og livlig struktur. Vi bruger altid europæisk eg, som er din sikkerhed for høj kvalitet. Læs og se mere om vores KRONE EG her.

For at sikre vinduernes flotte glød og ikke mindst give vinduerne en optimal beskyttelse, anbefaler vi, at egetræsvinduer og døre behandles 1-2 gange umiddelbart efter montering. Før vinduerne forlader vores fabrik, har vi givet træet en grundbehandling med klar olie som sikrer mod skimmelsvamp. 

Kebony

Kebony er en yderst holdbar og bæredygtig trætype, som har en smuk, mørkebrun farve. Kebony er nåletræ, så med tiden vil vind og vejr give træet en naturlig flot sølvfarvet patina. På grund af sin hårdhed, er Kebony mere robust overfor slid end mange andre træsorter. Kebony kan sammenlignes med teak og mahogni, men har langt større holdbarhed p.g.a. keboniseringen. 

Douglas

Douglas træ har et flot og levende udseende og farvespillet i træet sikrer et meget nuanceret udtryk. Med den flotte åretegning skaber douglastræet varme til byggeriet, og ydermere er Douglas yderst formstabilt.

Mahogni

Mahogni er den smukke mørkebrune træsort som vi gennem mange år har anvendt til hårdttræsvinduer. Ved brug af mahogni og jævnlig oliebehandling af vinduerne bevares den dybe mørkebrune glød. Vi tænker bæredygtigt og benytter derfor kun mahogni træ fra bæredygtige skovbrug.

Kerto

Kerto er lamineret træ, som er limet sammen af 3 mm granfiner. Det giver en utrolig stor styrke og dermed stabilitet og skal bruges i forbindelse med træ/alu vinduer. Stabiliteten i Kerto giver mulighed for at den kan bruges som curtain walling, ligesom det er muligt at lave dybe karme med siddepladser. Kerto har desuden et råt udtryk, som skaber en flot kontrast i byggerier med f.eks. beton.