KRONE har fuld fokus på brandsikkerheden og leverer gennemtestede brandvinduer og branddøre til byggeriet. Brandelementerne lever op til BR18’s krav samt forener entreprenørens og arkitektens ønsker om sikkerhed og æstetik.

Hos KRONE er det helt centralt, at deres danskproducerede vinduer og  døre forener nuværende og kommende brandsikringskrav, samt designmæssigt matcher det øvrige sortiment. Vinduer og døre fra KRONE kommer ikke som en standardløsning, men bliver skræddersyet efter ønske, og det samme gælder for brandelementerne.

Visionære brandløsninger sammen med BIG

I byggeriet 79 & Park i Stockholm viser KRONE, hvordan brandsikkerhed ikke skæmmer visionært design. De store brandvinduer pryder bygningen, der er udformet som et landskab af små huse med store glaspartier og en beklædning af cedertræ. Brandelementerne fra KRONE blender elegant ind i arkitekturen, der er udformet af BIG. Vinduerne består af fuldstavet egetræ i op til 2,85 meters højde, og døre og vinduer har desuden meget dybe karme, så vinduerne kan modstå vindlasten og opfylde byggeriets lydkrav.

”Vi leverede en løsning, der forhindrer brandsmitte mellem lejlighederne nedefra og op,” siger Christian Olesen, projektdirektør hos KRONE.

BIG valgte brandvinduer med præcis samme udseende som de øvrige vinduer til de steder i byggeriet, hvor brandelementer var et krav. En specialdesignet vinduesløsning sikrede, at vinduerne også skulle være i træ. 

Se projektet her.

 

Fleksible vinduesløsninger - testet og godkendt hos DBI

”Vores brandelementer lever op til de strengeste krav og er testet hos DBI. Vores produktionsfaciliteter er certificeret iht. EN 16034 og overholder kravene i det nye bygningsreglement, der trådte i kraft efteråret 2019,” fortæller Carsten Lanzky Jensen, fabriks- og udviklingschef hos KRONE.

KRONE arbejder konstant på at integrere både nuværende og kommende brandkrav for at være på forkant med udvikling i byggeriet og for at sikre den vigtige fleksibilitet i produktprogrammet. Et eksempel er, at bygherre fx kan montere vinduer i indadgående hjørner i byggeriet, uden der skal være murværk imellem for at hindre brandsmitte. Murværk som ellers kunne skæmme indfaldet af dagslys.

”Ved at teste vinduerne intelligent har vi ligeledes mulighed for at skalere dimensionerne op. Det gjorde vi fx på 79 & Park i Stockholm,” siger Carsten Lanzky Jensen.

Læs mere om vores brandelementer her.

 

En samlet løsning for entreprenøren

KRONE har en lang tradition for et have et tæt samarbejde med entreprenøren og bidrage med sparring allerede tidligt i processen, hvor arkitektens tegninger og ideer skal forenes med entreprenørens krav om sikkerhed og kvalitet. KRONE har blandt andet oplevet et stigende behov for sparring om brandelementer efter BR18 blev indført.

 

”Vi ønsker at komme entreprenøren i møde, så han kan nøjes med én leverandør og altid være sikker på, at alle elementer kommer i samme udformning.  Vi har kort vej fra tanke til handling, og fuld fokus på at entreprenøren kan få den samlede pakke hos os. Derfor er rådgivning og tidlig involvering i projekterne helt afgørende, så vi kan bistå såvel arkitekter som entreprenører med integrerede løsninger,” siger salgschef Rasmus Madsen.