Træ er et varmt, sundt og bæredygtigt byggemateriale. Hårdttræ er som navnet antyder hårdt og stabilt og har derfor ofte en længere levetid end fyrretræ. Hårdttræsvinduer er blevet utrolig populære gennem de seneste år, da de skaber en varme i mange nyere byggerier, som ofte er minimalistiske og ofte kan fremstå ”kolde”. 

Vi har meget stor erfaring med at arbejde med træ, og vi tilbyder derfor en bred vifte af træsorter, som du kan vælge i mellem.

 

KRONE EG 

KRONE EG er egetræsvinduer af allerhøjeste kvalitet, produceret af lamineret, fingerskarret egetræ. KRONE EG er også en bæredygtig løsning, da vi har fuld fokus på at udnytte alt træ fra skoven, selv de kortere emner. Dermed sikrer vi en maksimal udnyttelse af træet og på samme tid formindsker vi mængden af kasseret træ væsentligt - det er bæredygtighed på højt niveau.

For at sikre vinduernes flotte glød og ikke mindst give vinduerne en optimal beskyttelse, anbefaler vi, at egetræsvinduer og døre behandles 1-2 gange umiddelbart efter montering. Før vinduerne forlader vores fabrik, har vi givet træet en grundbehandling med klar olie som sikrer mod skimmelsvamp. 

DATABLAD PÅ KRONE EG

 

HÅRDTTRÆSVINDUER I ANDRE SPÆNDENDE TRÆSORTER

Udover egetræ kan vi også tilbyde vinduer og døre i lærk, douglas, kebony, kerto med flere. Alle træsorterne har hvert sit særpræg, men fælles for dem er træets evne til at skabe varme, og samtlige træsorter giver en elegant og yderst holdbar løsning til vinduer og døre.

Kerto er ukendt for mange, men det er lamineret træ, som er limet sammen af 3 mm granfinér. Kerto bruges meget ofte i større byggerier, i bl.a. skoler, da det har en utrolig styrke og stabilitet. Ydermere kan vinduer i kerto med fordel laves med ekstra dybe karme, som kan bruges til siddepladser. Du kan læse mere om de forskellige træsorter her.

 

Kombinationer med hårdttræ

Du kan også vælge en kombiløsning og kombinere hårdttræ med hvidmalet fyr, og lave de gående rammer i hårdttræ. Denne løsning giver en super flot effekt såvel inde som ude. 

En langtidsholdbar løsning

Vores energimærkede hårdttræsvinduer har en kerneandel på 100 procent. Det gør vinduerne til en langtidsholdbar investering. Med løbende oliebehandling kan vinduerne bevare deres smukke udseende og styrke gennem mange år.

  • Softline/standard  - Træ/Alu vinduer med en afrundet og stilren profil.
  • Almue – Træ/Alu vinduer med klassisk profilerede kanter til Bondehusvinduer og Dannebrogsvinduer.    
  • Massiv – højisolerede dørplader med mange muligheder
  • Facade/terrasse – sprosse-, fyldnings- og rammedøre
  • Dobbeltdøre – to-fløjede facade- og terrassedøre
  • Halvdøre – udadgående halvdøre (Stalddøre)
  • Skyde – hæveskydedøre