KRONE Vent er et ventilationsvindue, som automatisk trækker frisk luft ind i boligen. Med KRONE Vent sikres en konstant (dvs. 24 timer i døgnet) ventilering og udluftning i boligen, og vinduet bidrager derfor til et væsentligt bedre indeklima - uanset brugerens adfærd. 

KRONE Vent fungerer ved hjælp af ventiler, og luftstrømmen reguleres automatisk afhængig af årstiden. KRONE Vent kræver ingen strøm og er vedligeholdelsesfrit, så det er et oplagt og økonomisk fornuftigt alternativ til pladskrævende rørføring. 

Når man renoverer en bolig, skal man regne med et KRONE Vent ventilationsvindue pr. 20 kvm. boligareal, og det eneste der kræves, er en styret mekanisk ventilation i baderum.

Sådan fungerer vinduet

Den friske luft trækkes ind udefra, hvorefter luften opvarmes og stigen op mellem glassene, før den nu tempererede luft lukkes ind i boligen gennem den øverste indvendige ventil. På den viste illustration, kan du se hvordan luftstrømmen foregår.

En optimal løsning til ældre boliger

Flere ældre boliger har ofte udfordringer med et dårligt indeklima og deraf fugt og skimmelsvamp. Det resulterer i et usundt miljø og stiller høje krav til beboerne om daglig udluftning, hvis ikke bygningen skal forfalde og blive en økonomisk byrde for ejeren.

Stor designfrihed 

KRONE Vent leveres i fyrretræ eller hårdttræ og med alu udvendig, så det er altid muligt at finde det design, der passer til bygningens byggestil. VI kan tilmed levere KRONE Vent som dannebrogsvinduer, så lad dig inspirere i vores materialer her nedenfor, eller tag fat i os, hvis du har behov for råd og vejledning omkring KRONE Vent.

SE SPÆNDENDE BOLIGCASE MED KRONE Vent

SE BROCHURE PÅ KRONE Vent 

LÆS ARTIKLEN OM KRONE Vent i MAGASINET BYGGERI+ARKITEKTUR

LÆS ARTIKLEN OM KRONE Vent i MAGASINET "FREMTIDENS RENOVERING"

LÆS ARTIKLEN OM KRONE Vent udført som dannebrogsvindue i Wood Supply

Totaløkonomiske fordele

Træ/alu vinduer fra KRONE giver en totaløkonomisk fordel, da de ikke skal vedligeholdes og samtidig er mærket i energiklasse A. Det giver et stort plus i varmeregnskabet og et markant bedre indeklima, så der vil som regel være gode penge at spare ved at skifte de gamle vinduer ud med nye energirigtige vinduer fra KRONE.